Soudní proces v hodině OV

  • Publikováno: 20.09.2015
  • Kategorie: Aktuality

„Soud rozhodl, že obžalovaný není vinen, jelikož se nenašel dostatek důkazů.“ Prohlásí vážně Honza Hetto, který ten den simuloval soudce. V občanské výchově jsme s paní učitelkou Laštuvkovou nastínili, jak by asi mohlo vypadat takové soudní řízení. Rozdělili jsme se na dvě skupiny. První, která svědčila proti obžalovanému, a druhá, která jej obhajovala.

Když jsme zjistili, že strana, která soudní řízení vyhrála, je ta naše, tak nás zalil minimálně na přestávku úžasný pocit štěstí. Sice soud nerozhodoval o tom, jestli muž bude dál mladé slečny beztrestně „rozčtvrcovat“, nýbrž rozhodoval o našich schopnostech obhajoby a argumentování.

„Stejně si myslím, že nebýt Evčiného svědectví, tak to vyhrajeme my….“ říká Kristýna se založenýma rukama na hrudi,výjimečně oblečená do saka. Když divadlo, tak se vším všudy. Myslím, že všichni by nám dosvědčili, že strana obžalovaného vyhrála opravdu „o chlup“…..

Sice se tento soudní proces příliš neřídil předem připraveným scénářem, o to více vynikly improvizační schopnosti některých z nás. Byla to skvěle strávená hodina plná kreativity i napětí.

Žákyně 9.A třídy, Barbora Šrámková                 FOTO